Kanosprint

Als je van sportiviteit houdt kan je ervoor kiezen om eens één van de wedstrijdkano’s uit te proberen. De K1, K2 en K4 zijn respectievelijk de één-, twee- en vierpersoons wedstrijdkano’s. Het varen in een wedstrijdboot stelt hoge eisen aan je techniek, maar als je deze onder de knie begint te krijgen zijn langere toertochten geen enkel probleem meer. Zeker in het begin van het wedstrijdseizoen zijn toertochten van belang om techniek en conditie op te bouwen.

Omdat het competitievaren in de vlakwatertak de laatste jaren wat minder populariteit geniet, wordt de vlakwatertraining veel gebruikt ter ondersteunen van kanopolo. Peddeltechniek bijvoorbeeld is iets dat erg goed in een K1 (of voor beginners een SK) geleerd kan worden. Ook de conditie (met in het bijzonder de sprint) wordt erg goed opgebouwd/behouden op het vlakke vater.

Iedere maandag wordt er door Euros op het vlakwater getraind; ‘s winters in het binnenbad van de UT, daarbuiten op het Twentekanaal. Voor de fanatieke kanoërs is er een tweede trainingsmoment in de week.